Spackling av höger balja och tröskel

Har ägnat tre dagar åt att rostlaga den nybytta tröskeln på högersidan. Bytet gjordes i december och blev inte ordentligt rostskyddat. Till min förskräckelse har inte bara ytrost, utan även gravrost fått fäste. Som tur är fanns gravrosten bara på främre delen av tröskeln, där den skarvats ihop med äldre tröskeln (som var ok längst fram). Utöver tröskeln var min ambition att spackla båda bakre sidoplåtar och även de andra ställen baktill som bara har epoxiprimer på sig.

Tågordning:

  1. Ta bort rost med Dremel, roterande stålborste och slipmaskin (20/6)
  2. Grunda med epoxiprimer (22/6)
  3. Spackling och täcklack (23/6)

Den tillfälliga rostskyddsfärgen torkades bort med thinner och rostporerna utrotades med Dremel med diamantslipstift. Eftersom jag är i sommarstugan har jag inte mig kompressorn och kan därför inte blästra. Frågan är om jag hade vunnit något på det, antagligen inte. Efter att all rost slipats bort lät jag bilen stå över midsommar och hoppades på att inte alltför mycket rost skulle dyka upp.

Vilket det hade gjort. Som tur är var det ytrost, dessvärre gömde den sig i kratrarna vilket gjorde det väldigt jobbigt att slipa bort på vanligt sätt. Här kom den tvivelaktiga rostborttagaren (361823) från Biltema in i bilden. Och på sådan ytlig rost som denna fungerade den riktigt bra. Bara att torka bort efter att det fått gotta sig i en halvtimme.
Med hjälp av Biltemas totalt värdelösa primer-sprayburk (jag tror inte den säljs längre, och tur är det) kunde jag trycka ut framskärmen så pass mycket att jag kom åt tröskeln bakom. Denna del av tröskeln är original, jag tänkte att jag även skulle se över denna när jag ändå höll på. När jag skrapat bort både den underredsmassa som jag satte dit 2005 och originalmassan under ångrade jag lite att jag inte bara låtit det vara. Därunder fanns gravrost, bara att ge sig på det med Dremeln. Efter några timmars slipande var det skinande blankt, men jag undrar hur tjock plåten är nu.. :).
Efter detta rollade jag på tre rikliga lager med epoxiprimer. Trösklarna är otroligt utsatta på 240, inte bara inifrån utan även utifrån. Fokus alltså på hållbarhet. Jag noterade att lite av den body som fanns kvar på tröskeln löstes upp av epoxiprimern, dessa ytor torkades rena med thinner och fick ny epoxiprimer på sig. Epoxiprimern löser upp det mesta, en riktig killer.

Efter att epoxiprimern härdat färdig i nästan 24 timmar mattade jag ner den lite lätt. Först på med korttrådigt glasfiberspackel (36061) för att eliminera kanterna. Därefter några omgångar med finspackel (36052). Detta slipades sedan för hand med kloss, tog ytterst lite hjälp av slipmaskinen för att få ner de värsta topparna. Väldigt jobbigt, men det blev mycket bra till slut. Dessvärre tog det mycket längre tid än vad jag hade räknat med. Jag var tvungen att dra en gräns och jag beslutade mig för att få höger sida helt klar och tillfälligt täckmåla de ställen där jag epoxiprimat då jag är rätt trött på att göra svartvit bil. På vänster sida hade jag i princip bara hunnit glasfiberspackla, så detta slipades lite lätt innan täckmålning.
Jag använde en 5 cm roller som tyvärr inte finns på Biltema och täckfärgen var 2-komponents svart polyuretan (36358). Jag hade en burk sedan tidigare, dessvärre hade både den och härdaren läckt så jag vet inte om blandningsförhållandet var optimalt. Jag knyckte faktiskt lite härdare från en likadan oöppnad burk. Rollningen gick under omständigheterna mycket bra, flöt ut fint och blev tjockt.
En hel del färg blev över, så använde jag på sorgebarnet huven som brukar få ta emot överbliven svart färg. Den är väldigt rostig på ytan på undersidan, bortom räddning faktiskt om man inte blästrar den, och det besväret är den inte värd. Så med lite thinner som underarbete slabbade jag på det som fanns kvar.