R-Sport instrument a.k.a. GT-instrument

Hittade en annons på Blocket där någon säljer två (!) GT-instrument. Ser jättefina ut på bilden och säljaren säger att de är det även i verkligheten. Dock har han inte testat de själv eftersom han köpte dem begagnade för längesedan.

Ett instrument är redan tingat, den som kommer först får välja exemplar – utflykt till Tomelilla är planerad redan ikväll! Måste förbi 242:an en sväng först för att kolla vilken utväxling det är på nuvarande hastighetsmätare. Om det visar sig att det är olika på de två exemplaren gäller det att välja rätt!

——-

Uppdatering: Båda var i bra bruksskick, men hade skavanker. De var dock tillräckligt fina för att få sitta i min bil. Ett fel är att plastlisten med symbolerna längst ned är lös. Som tur är hade den ena gått ca 57 000 km, vilket avgjorde valet. Jag tror nämligen att 242:an har gått ca 156 000 km. En intressant detalj är just att räknaren inte går till mer än 99 999 km!

Har inte hunnit testa funktionen, antar att det enklaste är att montera det i bilen och se vad som händer. Instrumentbelysningen verkar fungera, en glödlampa var kass. Funderar på att byta alla till LED innan jag monterar. BA9S tror jag att de heter.